Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta med maräng

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabbt lagat en midsommartårta. Färsk frukt gör den till ett konstverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150º . Lägg bakplåtspapper eller ett väl smort smörgåspapper i en långpanna. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Skilj på äggens gulor och vitor. Rör ner en gula i taget. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.
  2. Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa den med t ex en pannkaksspade och låt den sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten. Lägg ihop halvorna med vispad grädde och vaniljkräm emellan.
  3. Tips: Blanda färska eller frysta, lätt tinade bär i fyllningen eller servera bär till tårtan. Tårtan går bra att frysa fylld.
  4. Stor kalastårta: Gör 2 bottnar, en sats i taget, och lägg ihop dem med vispad grädde till en jättetårta. Räcker till ca 24 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.