- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabbt lagat en midsommartårta. Färsk frukt gör den till ett konstverk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150º . Lägg bakplåtspapper eller ett väl smort smörgåspapper i en långpanna. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Skilj på äggens gulor och vitor. Rör ner en gula i taget. Tillsätt mjölken och mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en jämn smet. Vispa vitorna med hälften av sockret till fast skum. Vänd ner resten av sockret.
- Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 min. Lyft kakan ur långpannan och låt den svalna. Lossa den med t ex en pannkaksspade och låt den sedan kallna på papperet. Dela kakan på mitten. Lägg ihop halvorna med vispad grädde och vaniljkräm emellan.
- Tips: Blanda färska eller frysta, lätt tinade bär i fyllningen eller servera bär till tårtan. Tårtan går bra att frysa fylld.
- Stor kalastårta:
Gör 2 bottnar, en sats i taget, och lägg ihop dem med vispad grädde till en jättetårta. Räcker till ca 24 bitar.
Publicerat den
2 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar