Ljuvlig tårta med mandelbotten, len vit choklad- jordgubbsfyllning och som garneras med marängstavar runtom tårtan. En riktig Kalastårta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan, rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad, och rör om ofta. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen. Blanda i hälften av den vispade grädden och häll i formen.
- Mixa jordgubbar och florsocker och blanda med resten av grädden och häll i formen. Dra lätt med en gaffel så att skikten blandas lite. Frys in tårtan i minst 4 timmar.
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Spritsa längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 1 timme., tills marängerna är torra. Låt svalna. Skär marängerna i bitar som är lika höga som tårtan.
- Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Ställ marängerna runt kanten på tårtan och knyt ett vackert band runt om.
Publicerat den
30 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar