Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ljuvlig tårta med mandelbotten, len vit choklad- jordgubbsfyllning och som garneras med marängstavar runtom tårtan. En riktig Kalastårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan, rör i ägg och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa grädden. Smält chokladen över vattenbad, och rör om ofta. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggen. Blanda i hälften av den vispade grädden och häll i formen.
  4. Mixa jordgubbar och florsocker och blanda med resten av grädden och häll i formen. Dra lätt med en gaffel så att skikten blandas lite. Frys in tårtan i minst 4 timmar.
  5. Sätt ugnen på 125 grader.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Spritsa längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 1 timme., tills marängerna är torra. Låt svalna. Skär marängerna i bitar som är lika höga som tårtan.
  7. Ta ut tårtan 30 minuter före servering. Ställ marängerna runt kanten på tårtan och knyt ett vackert band runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.