Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med frukter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gör det lätt! Använd kalkonfiléer i stället för hel fågel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70° för filé och 80° för lår.
  2. Skala och dela löken. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs äpplena och lägg i grytan. Lägg i katrinplommonen och häll på grädde, kycklingfond, soja, vin och calvados. Krydda med timjan och peppar. Låt koka ca 5 min. Lägg i valnötterna.
  3. Ta ut kalkonen och skär i skivor. Lägg på kvistar av färsk timjan. Servera med fruktröran/såsen och ugnstekta potatisklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 19 augusti 2009

    Bra bra, istället för en stor åbäkig kalkon mitt på bordet, o mkt mer smak, gott gott, tack tack, 5p.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.