- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gör det lätt! Använd kalkonfiléer i stället för hel fågel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Bryn kalkonen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70° för filé och 80° för lår.
- Skala och dela löken. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs löken i smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Fräs äpplena och lägg i grytan. Lägg i katrinplommonen och häll på grädde, kycklingfond, soja, vin och calvados. Krydda med timjan och peppar. Låt koka ca 5 min. Lägg i valnötterna.
- Ta ut kalkonen och skär i skivor. Lägg på kvistar av färsk timjan. Servera med fruktröran/såsen och ugnstekta potatisklyftor.
Publicerat den
12 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bra bra, istället för en stor åbäkig kalkon mitt på bordet, o mkt mer smak, gott gott, tack tack, 5p.