Ett perfekt recept för en stor helgmiddag. Den gyllenstekta kalkonen med sin läckra fyllning är en njutning för alla sinnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Ansa och hacka champinjonerna. Skär baconet i strimlor och hacka löken. Skala äpplena och skär dem i tärningar. Smula brödet till grova smulor.
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i champinjoner, bacon, lök och äpple och stek cirka fem minuter, under omrörning. Tillsätt sherryn och stek i ytterligare 30 sekunder. Häll upp blandningen i en skål och låt svalna något. Blanda ner bröd och timjan och krydda med vitpeppar.
- Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka av den med hushållspapper. Fyll kalkonen med blandningen och bind ihop benen med kökssnöre.
- Lägg kalkonen på en stor bit aluminiumfolie. Skiva smöret med en osthyvel och lägg det på kalkonen. Slå in fågeln i aluminiumfoliet och lägg den på ett galler i en ugnsfast form.
- Ugnsstek 3 timmar och 45 minuter. Öppna foliet och stek ytterligare 45 minuter så att kalkonen blir gyllene. Låt kalkonen vila 30 minuter innan den styckas.
Publicerat den
23 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar