Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med asiatisk kryddning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett spännande sätt att laga kalkon med en läcker marinad i asiatisk stil som gör köttet kryddigt och saftigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka av kalkonbröstet. Skala ingefäran och skär den i små bitar. Gör små hål i köttet med en vass kniv och stick in ingefärsbitarna. Lägg köttet i en skål.
  2. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en skål. Slå marinaden över köttet. Ställ i kylen och marinera minst en timma. Vänd köttet då och då.
  3. Sätt ugnen på 175 grader och ta ut ugnsgallret. Ansa salladslökarna och skär dem diagonalt i 3 cm stora bitar. Skala morötterna och skär dem i tunna stavar. Låt bambuskotten rinna av och strimla dem. Blanda grönsakerna i en skål och salta lätt.
  4. Lägg grönsakerna i en stekpåse. Ta upp kalkonbröstet ur marinaden och lägg det ovanpå grönsakerna. Rör ut marinaden med ½ dl vatten och droppa över köttet. Förslut stekpåsen och gör små hål på ovansidan med en vass kniv.
  5. Lägg stekpåsen på ugnsgallret, sätt in i ugnen och stek 50-60 minuter. Ta ut stekpåsen ur ugnen och öppna den ovanifrån. Ta upp kalkonbröstet och skiva det. Värm fyra tallrikar och fördela kött, grönsaker och steksky på dem. Servera med basmatiris eller äggnudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.