Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisgratäng med kalkonfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mustiga gratängen med kalkon och potatismos är en perfekt allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Tärna kalkonköttet. Skala potatisen och skär den i bitar.
  2. Hetta upp 1 msk margarin i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och vitlök. Fräs under omrörning en-två minuter. Tillsätt kalkonköttet och bryn runt om. Häll på buljongen och koka upp. Lägg i broccolin och sockerärterna, låt sjuda fem minuter.
  3. Blanda majsena med lite kallt vatten och rör ner i kastrullen. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Portionera upp i fyra ugnsfasta portionsformar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen i lätt saltat vatten. Låt den rinna av väl och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk och resten av margarinet. Mosa till ett löst potatismos.
  5. Portionera upp potatismoset ovanpå kalkonen i formarna och släta till ytan med baksidan av en sked. Gratinera i ugnen 20 minuter tills potatismoset har fått en gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.