Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt kalkon med fyllning

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fylld kalkon är en amerikansk paradrätt som är bra festmat när man är många. Fågeln steks med örter och grönsaker som ger en smakrik upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg svampen i hett vatten och låt den bli lite mjuk. Rosta brödet och skär det i 2 cm stora tärningar. Skala lökarna, hacka två av dem och halvera resten.
  2. Skala morötter, rotselleri, persiljerot och äpple. Kärna ur äpplet. Riv en morot, 50 g selleri, 50 g persiljerot och äpplet. Skär resten av rotsakerna i bitar.
  3. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och fräs den hackade löken tills den börjar bli mjuk. Rör ner de rivna rotfrukterna, fräs tre minuter och låt dem därefter svalna. Låt svampen rinna av.
  4. Blanda de frästa rotfrukterna med svamp, bröd och ägg och salta och peppra generöst. Tillsätt bladen från timjankvistarna.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Spola av kalkonen in- och utvändigt och fyll den med brödblandningen. Förslut öppningen med tandpetare och steksnöre. Gnid in kalkonen med salt och peppar.
  6. Lägg kalkonen med bröstsidan upp i en braspanna och lägg på baconskivorna. Fördela resten av rotfrukterna och lökarna runt kalkonen. Häll på buljong och vatten. Stek i ugnen tre timmar och ös med skyn då och då.
  7. Lägg kalkonen på ett fat och håll den varm. Ta upp rotfrukterna och håll dem varma. Häll skyn i en gryta, koka upp och smaka av med salt och peppar. Sila skyn och servera till kalkonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.