Detta är en rätt som jag serverades när jag bodde hemma och som hängt med i alla dessa år.
Instruktioner
- Torka den tinade kalkonen helt torr med hushållspapper. Gni in den med salt och peppar och pressa citron invändigt.
- Fräs ris och lök i matfett utan att det tar färg. Tillsätt hett vatten och och lå det koka i10 minuter under lock. Blanda i svamp, persilja och kryddor och låt koka ytterligare 8 minuter. Låt sedan stå och svälla med lock vid sidan av spisen . Låt kallna helt och fyll kalkonen.
- Sy ihop och bind upp kalkonen med vingarna tätt intill kroppen.
- Lägg fågeln med bröstet uppåt på galler med en långpanna under med lite vatten i. Sätt in i 225 grader. Späd skyn med lite extrabuljong och ös kalkonen då och då när den fått färg
Beräknad stektid drygt 1 ½ timme. Kolla med sticka att köttsaften är helt ofärgad. Klipp bort snörena och låt kalkonen vila 10 minuter innan den skärs upp. Servera med fyllningen bredvid , kokt potatis och sås gjord på skyn samt gele.
Publicerat den
3 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar