Perfekt bjudmat vid annandag jul
Instruktioner
- Blöt det smulade brödet med buljongen
Strimla bacon fint.
Hacka löken och bryn i panna lök och bacon.
Tärna äpple och katrinplommon.
Blanda allt med brödet.
Vispa ägget och tillsätt i blandningen
Salt peppar och timjan
- Fyll kalkonen med röran
Täck bröst med baconskivor
Bind upp lår och vingar
Sy igen baken
Pensla med smält smör
Salta och peppra
Sätt in kalkonen i ugnen på en gallerförsedd plåt 150 grader
Vänd kalkonen i ugnen efter 45 minuter
Vänd 3 gånger till alla sidor
- Bröstköttet ska ha 68 grader
Lår 80 grader
- Såsen:
Ta tillvara på skyn, späd med grädde till önskad såsmängd,
2½ dl portvin
red av såsen
salta och peppra
Kokta morotsstavar och potatis till.
Publicerat den
16 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar