Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med citron och basilika

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ugnsstekt kalkon smaksatt med goda örter och serverad med en ljuvlig sås är en perfekt rätt för festliga tillfällen. 282 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Låt margarinet mjukna i rumstemperatur och blanda det med basilika, persilja och citronskal.
  2. Lossa skinnet från kalkonbröstet med hjälp av en sked. Låt skinnet sitta fast vid kanterna och lossa det från köttet mitt på bröstet. Lägg margarinklickar mellan skinnet och köttet.
  3. Lägg citronskivorna på botten av en ugnsfast form. Lägg sedan på kalkonbröstet. Krydda hela bröstet med svartpeppar. Ugnsstek 15 minuter, sänk värmen till 200 grader och ugnsstek cirka 1 timma tills kalkonens sky är genomskinlig då den sticks med en provsticka i den tjockaste delen. Ta ut kalkonen ur ugnen, lägg den på ett fat och täck över med aluminiumfolie. Släng citronskivorna och spara skyn i den ugnsfasta formen.
  4. Häll skyn i en liten kastrull, värm upp och vispa ner mjölet. Fräs några sekunder så att mjölet bryns, vispa under tiden. Tillsätt vinet, lite i taget, under vispning. Vispa ner buljongen och koka upp, låt sjuda cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar. Servera kalkonen med såsen och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.