Ugnsstekt kalkon smaksatt med goda örter och serverad med en ljuvlig sås är en perfekt rätt för festliga tillfällen.
282 kcal/portion
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Låt margarinet mjukna i rumstemperatur och blanda det med basilika, persilja och citronskal.
- Lossa skinnet från kalkonbröstet med hjälp av en sked. Låt skinnet sitta fast vid kanterna och lossa det från köttet mitt på bröstet. Lägg margarinklickar mellan skinnet och köttet.
- Lägg citronskivorna på botten av en ugnsfast form. Lägg sedan på kalkonbröstet. Krydda hela bröstet med svartpeppar. Ugnsstek 15 minuter, sänk värmen till 200 grader och ugnsstek cirka 1 timma tills kalkonens sky är genomskinlig då den sticks med en provsticka i den tjockaste delen. Ta ut kalkonen ur ugnen, lägg den på ett fat och täck över med aluminiumfolie. Släng citronskivorna och spara skyn i den ugnsfasta formen.
- Häll skyn i en liten kastrull, värm upp och vispa ner mjölet. Fräs några sekunder så att mjölet bryns, vispa under tiden. Tillsätt vinet, lite i taget, under vispning. Vispa ner buljongen och koka upp, låt sjuda cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar. Servera kalkonen med såsen och potatis.
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar