Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med korv och potatismos

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Denna kalkonrätt går inte av för hackor. Serveras med korv och potatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den färska kalkonen i vatten i cirka 20 min.
  2. Stek korv, lök och äpplen tillsammans i en stekpanna tills det har fått färg.
  3. Fyll blandningen "stuffingen" i kalkonen. Bind ihop benen med gumpen.
  4. Smält smör i en braspanna. Lägg kalkonen i en braspanna Salta och peppra utvändigt Grädda kalkonen med stuffingen i ugnen på 175 grader i cirka 5 timmar. Du bör räkna med 1 timme per kilo.
  5. Under själva gräddningen av kalkonen ska du hela tiden pensla den med smält smör för att få en god stekyta och späda med vatten i braspannan med jämna mellanrum.
  6. Koka sparris i citron med smör och hackad mandel.
  7. Potatismos: Koka potatisen. Slå av vattnet. Mosa potatisen med elvisp. Lägg i en klick smör, grädde, mjölk och kryddor. Vispa med elvisp Lägg i lite Philadelphiaost allra sist och rör om.
  8. Sås: Blanda till en sås gjord på redningen från kalkonen blandad med grädde. Vispa ihop en redning med mjölk och mjöl. Vispa ner redningen i såsen och krydda med salt, peppar och socker.
  9. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.