- Serverar: 6 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
Denna kalkonrätt går inte av för hackor. Serveras med korv och potatis. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Instruktioner
- Lägg den färska kalkonen i vatten i cirka 20 min.
- Stek korv, lök och äpplen tillsammans i en stekpanna tills det har fått färg.
- Fyll blandningen "stuffingen" i kalkonen.
Bind ihop benen med gumpen.
- Smält smör i en braspanna.
Lägg kalkonen i en braspanna
Salta och peppra utvändigt
Grädda kalkonen med stuffingen i ugnen på 175 grader i cirka 5 timmar. Du bör räkna med 1 timme per kilo.
- Under själva gräddningen av kalkonen ska du hela tiden pensla den med smält smör för att få en god stekyta och späda med vatten i braspannan med jämna mellanrum.
- Koka sparris i citron med smör och hackad mandel.
- Potatismos:
Koka potatisen.
Slå av vattnet.
Mosa potatisen med elvisp.
Lägg i en klick smör, grädde, mjölk och kryddor. Vispa med elvisp
Lägg i lite Philadelphiaost allra sist och rör om.
- Sås:
Blanda till en sås gjord på redningen från kalkonen blandad med grädde.
Vispa ihop en redning med mjölk och mjöl.
Vispa ner redningen i såsen och krydda med salt, peppar och socker.
- Smaklig spis!
Publicerat den
4 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar