Saftig kalkonfilé med goda tillbehör gör middagen extra lyxig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala potatisen och skiva nästan rakt igenom. Lägg dem på ett ugnsfat. Pensla med smält smör och strö över salt och ströbröd. Stek mitt i ugnen ca 50 minuter.
- Skala morötterna och dela dem på längden. Blanda med olja, salta och pudra över kanel och chili. Lägg dem på ett fat bredvid det andra i ugnen och stek ca 30 minuter.
- Bryn kalkonfiléerna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Skölj ur pannan med lite vatten och ta till vara på skyn. Stek filéerna i ugnen, bredvid det andra, tills innertemperaturen är 68 grader.
- Koka plommonen några minuter i lite vatten, spara kokvattnet.
- Ansa svampen och skär i bitar. Stek svampen i smör. Strö över mjöl och blanda. Tillsätt stek- och koksky, fond, grädde och soja. Låt småkoka ca 7 minuter under omrörning. Salta och peppra.
- Skiva köttet och servera med potatis, sås, morötter, kokt rödkål, plommon och gelé.
Publicerat den
23 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar