Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med rödkål och kanel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftig kalkonfilé med goda tillbehör gör middagen extra lyxig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skiva nästan rakt igenom. Lägg dem på ett ugnsfat. Pensla med smält smör och strö över salt och ströbröd. Stek mitt i ugnen ca 50 minuter.
  3. Skala morötterna och dela dem på längden. Blanda med olja, salta och pudra över kanel och chili. Lägg dem på ett fat bredvid det andra i ugnen och stek ca 30 minuter.
  4. Bryn kalkonfiléerna runtom i smör i en stekpanna. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Skölj ur pannan med lite vatten och ta till vara på skyn. Stek filéerna i ugnen, bredvid det andra, tills innertemperaturen är 68 grader.
  5. Koka plommonen några minuter i lite vatten, spara kokvattnet.
  6. Ansa svampen och skär i bitar. Stek svampen i smör. Strö över mjöl och blanda. Tillsätt stek- och koksky, fond, grädde och soja. Låt småkoka ca 7 minuter under omrörning. Salta och peppra.
  7. Skiva köttet och servera med potatis, sås, morötter, kokt rödkål, plommon och gelé.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.