Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonbiff med varm lingonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannbiffar med kalkonfärs, smakar fantastiskt med lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kalkonfärs, lök, örter, ägg och ströbröd i en skål. Blanda väl med händerna till en slät smet. Portionera upp smeten i 8 delar och rulla varje del till en bulle. Platta till bullarna för att få pannbiffar och lägg biffarna på en tallrik.
  2. Lägg lingon, 1 dl vatten och socker i en liten kastrull och koka upp på svag värme. Rör om och låt sjuda ca 10 minuter. Blanda majsenan med 2 msk kallt vatten och rör ner i lingonen. Sjud cirka 2 minuter under omrörning på svag värme tills såsen tjocknar. Ta av pannan från värmen.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna på medelvärme. Stek hälften av biffarna cirka 5 minuter på varje sida tills de blivit gyllene. Lägg över på ett fat och täck över. Upprepa med resten av oljan och biffarna. Hetta försiktigt upp lingonsåsen och servera biffarna med såsen och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.