- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Såsen är helt fantastisk, och går förmodligen att kombinera med många andra sorters kött...
Instruktioner
- Stek kalkonbröstet i ugn 170 grader. Sätt en termometer i köttet och ta ut ur ugnen vid 63-65 grader. Lägg steken i folie och låt vila i 15 minuter. Skär upp den i skivor och lägg murkelsåsen ovanpå köttet. Ställ in i ugnen igen i ca 10 minuter.
- Filén kan också stekas i stekjärn på svag värme i 10-15 minuter. Skiva upp som ovan och in i ugnen.
- OBS. Köttet skall INTE vara rosa i mitten när det kommer ut ur ugnen andra gången!
- SÅSEN:
- Låt murklorna rinna av. Torka av med hushållspapper. Spara spadet. Grovhacka murklorna. Fräs upp svampen i smör (använd den mängd som krävs) tillsammans med en finhackad rödlök och lägg åt sidan. Blanda smör, mjöl, fond, grädde och murkelspad till lagom mängd. Häll i murklorna och löken. Låt såsen koka sakta i ca 40 minuter. Spetsa och smaka av med sherry eller portvin. Såsen tjänar på att göras en dag innan den skall ätas.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En fantastiskt god och lättlagad rätt. 2 kg kalkonbröst räcker till 10 pers minst.