Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonbröst med murkelsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Såsen är helt fantastisk, och går förmodligen att kombinera med många andra sorters kött...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek kalkonbröstet i ugn 170 grader. Sätt en termometer i köttet och ta ut ur ugnen vid 63-65 grader. Lägg steken i folie och låt vila i 15 minuter. Skär upp den i skivor och lägg murkelsåsen ovanpå köttet. Ställ in i ugnen igen i ca 10 minuter.
  2. Filén kan också stekas i stekjärn på svag värme i 10-15 minuter. Skiva upp som ovan och in i ugnen.
  3. OBS. Köttet skall INTE vara rosa i mitten när det kommer ut ur ugnen andra gången!
  4. SÅSEN:
  5. Låt murklorna rinna av. Torka av med hushållspapper. Spara spadet. Grovhacka murklorna. Fräs upp svampen i smör (använd den mängd som krävs) tillsammans med en finhackad rödlök och lägg åt sidan. Blanda smör, mjöl, fond, grädde och murkelspad till lagom mängd. Häll i murklorna och löken. Låt såsen koka sakta i ca 40 minuter. Spetsa och smaka av med sherry eller portvin. Såsen tjänar på att göras en dag innan den skall ätas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • MonicaBr 6 januari 2011

    En fantastiskt god och lättlagad rätt. 2 kg kalkonbröst räcker till 10 pers minst.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.