Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färsk ingefära, soja och ananas förvandlar kalkonköttet i den här rätten till en spännande och exotisk upplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och torka köttet. Tärna det i 2 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Rör samman mjöl, sherry, soja, ingefära, socker och en nypa salt. Lägg ner kalkonköttet och låt det marineras övertäckt i 1 timma.
  3. Skala av de yttersta bladen och skär av rotfästet på löken. Dela själva lökarna i fjärdedelar och skär den ljusgröna delen i ringar. Spara de mörkgröna bladen.
  4. Skär av bladfästet och en ca 2 cm tjock skiva i botten på ananasen. Skala hela frukten och ta bort mittstocken. Tärna fruktköttet.
  5. Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Bryn snabbt lökklyftor och lökringar tillsammans med ananasen. Ta upp blandningen och häll kalkonköttet med marinaden i grytan och koka samman 5 minuter under omrörning. Tillsätt ananas- och lökblandningen, häll på buljongen och vitvinsvinägern. Lägg på lock och låt småkoka i 15 minuter.
  6. Smaka av grytan med socker, salt och peppar. Strimla de mörkgröna lökbladen och strö dem över rätten. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.