Färsk ingefära, soja och ananas förvandlar kalkonköttet i den här rätten till en spännande och exotisk upplevelse.
Instruktioner
- Skölj och torka köttet. Tärna det i 2 cm stora tärningar. Skala och riv ingefäran fint.
- Rör samman mjöl, sherry, soja, ingefära, socker och en nypa salt. Lägg ner kalkonköttet och låt det marineras övertäckt i 1 timma.
- Skala av de yttersta bladen och skär av rotfästet på löken. Dela själva lökarna i fjärdedelar och skär den ljusgröna delen i ringar. Spara de mörkgröna bladen.
- Skär av bladfästet och en ca 2 cm tjock skiva i botten på ananasen. Skala hela frukten och ta bort mittstocken. Tärna fruktköttet.
- Hetta upp oljan i en fettsnål stekgryta. Bryn snabbt lökklyftor och lökringar tillsammans med ananasen. Ta upp blandningen och häll kalkonköttet med marinaden i grytan och koka samman 5 minuter under omrörning. Tillsätt ananas- och lökblandningen, häll på buljongen och vitvinsvinägern. Lägg på lock och låt småkoka i 15 minuter.
- Smaka av grytan med socker, salt och peppar. Strimla de mörkgröna lökbladen och strö dem över rätten. Servera genast.
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar