Saftig kalkon med ärtpesto och härlig grapefruktsallad med sparris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn kalkonfilén i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över filén i en ugnsfast form. Strö över lite chiliflakes och ringla över honung. Skär bort ändarna från citronen och pressa det som är kvar över filén.
- Skiva resten av citronen och lägg skivorna bredvid kalkonfilén i samma form.
- Stek kalkonfilén klart mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är genomstekt.
- Gör under tiden ärtpeston. Lägg mandel och ärter i en matberedare. Pressa saften från citronen och lägg i vitlöksklyftan. Häll i oljan, lite i taget och mixa samtidigt till en slät blandning. Smaka av med salt och peppar.
- Filéa grapefrukten och lägg den i en skål. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter och lägg ner ärtor när ½ minut återstår. Skölj i kallt vatten och dela sparrisen på längden.
- Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg på grapefruktfiléer, sparris och ärtor på tallrikarna. Toppa med solrosfrön. Skiva upp kalkonfilén och fördela på tallrikarna tillsammans med citronskivor. Toppa med ärtpesto och dekorera med dillkvistar.
Publicerat den
25 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar