Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heltstekt kalkonbröstfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kalkon med ärtpesto och härlig grapefruktsallad med sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kalkonfilén i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över filén i en ugnsfast form. Strö över lite chiliflakes och ringla över honung. Skär bort ändarna från citronen och pressa det som är kvar över filén.
  3. Skiva resten av citronen och lägg skivorna bredvid kalkonfilén i samma form.
  4. Stek kalkonfilén klart mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills den är genomstekt.
  5. Gör under tiden ärtpeston. Lägg mandel och ärter i en matberedare. Pressa saften från citronen och lägg i vitlöksklyftan. Häll i oljan, lite i taget och mixa samtidigt till en slät blandning. Smaka av med salt och peppar.
  6. Filéa grapefrukten och lägg den i en skål. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter och lägg ner ärtor när ½ minut återstår. Skölj i kallt vatten och dela sparrisen på längden.
  7. Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg på grapefruktfiléer, sparris och ärtor på tallrikarna. Toppa med solrosfrön. Skiva upp kalkonfilén och fördela på tallrikarna tillsammans med citronskivor. Toppa med ärtpesto och dekorera med dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.