Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé med fruktig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kalkonfilé med en underbar sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryn kalkonfilén i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och stick in en termometer i köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila några minuter under folie.
  3. Skölj och skär äpplena i tärningar. Stek i smör någon minut, ställ åt sidan. skär fikonen i små bitar. Koka ihop grädde, fikon, fond, soja, vin, calvados och timjan utan lock 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna.
  4. Skär kalkonfilén i skivor och servera med klyftpotatis, sallad och den goda såsen. Toppa med fikonklyftor och timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.