Saftig kalkonfilé med en underbar sås!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bryn kalkonfilén i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper och stick in en termometer i köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Låt vila några minuter under folie.
- Skölj och skär äpplena i tärningar. Stek i smör någon minut, ställ åt sidan. skär fikonen i små bitar. Koka ihop grädde, fikon, fond, soja, vin, calvados och timjan utan lock 5-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna.
- Skär kalkonfilén i skivor och servera med klyftpotatis, sallad och den goda såsen. Toppa med fikonklyftor och timjan.
Publicerat den
17 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar