Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonbröst med apelsinsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Kött och sås kan fördelas i portionsformar, gärna med risblandningen i samma form. Frys in och använd som lunchlåda, att tina och värma i mikrovågsugn. Kalkon är ju dessutom magert, drygt och lätt att laga till. En lätt sås med smak av citrusfrukter passar bra till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Salta och peppra
  2. Smält matfettet i den form som köttet ska steka i. Vänd köttet i det smälta matfettet.
  3. Lägg köttbitarna i den ugnssäkra formen. Hacka nätterna grovt och strö över.
  4. Sätt in köttet i ugnen i 200C ca 35 min.
  5. Riv skalet av halva frukterna och strimla resten nålfint. Pressa saften ur frukterna till såsen.
  6. Blanda ingredienserna till såsen. Koka upp den. Smaka av.
  7. Servera såsen ljummen till kalkonköttet. Vildrisblandning och en sallad på endve och apelsin är fina tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • osita 3 januari 2011

    Härligt med nötter och walnötter blandade jag!! Mycket god sa Canarierna!! Hade i Maizenamjöl istället och tog en halv hönsbuljongtäning till 1dl vatten som vätska. Serverade med potatisgratäng och kokta morötter. Supersuccé. Varmt rekomenderat recept!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.