Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonburgare med coleslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här lättlagade kalkonburgarna med coleslaw är en festlig måltid lagad på några minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och skinka tills löken är mjuk 2-3 minuter. Lägg lök och skinka i en skål och låt svalna. Blanda ner kalkonfärs och ägg och blanda väl med händerna.
  2. Portionera upp färssmeten i fyra lika stora portioner och rulla varje portion till en boll. Pressa ihop bollarna med handflatan så att de blir runda och jämntjocka burgare.
  3. Blanda majonnäs och apelsinjuice i en skål. Tillsätt vitkål, salladslök och riven morot. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Hetta upp en grillpanna eller teflonstekpanna på medelvärme och häll på resten av oljan. Stek burgarna cirka 5 minuter på varje sida tills gyllene och genomstekta.
  5. Rosta hamburgerbröden lätt och servera burgarna på bröden. Portionera coleslawen ovanpå och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.