De här lättlagade kalkonburgarna med coleslaw är en festlig måltid lagad på några minuter.
Instruktioner
- Finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och skinka tills löken är mjuk 2-3 minuter. Lägg lök och skinka i en skål och låt svalna. Blanda ner kalkonfärs och ägg och blanda väl med händerna.
- Portionera upp färssmeten i fyra lika stora portioner och rulla varje portion till en boll. Pressa ihop bollarna med handflatan så att de blir runda och jämntjocka burgare.
- Blanda majonnäs och apelsinjuice i en skål. Tillsätt vitkål, salladslök och riven morot. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Hetta upp en grillpanna eller teflonstekpanna på medelvärme och häll på resten av oljan. Stek burgarna cirka 5 minuter på varje sida tills gyllene och genomstekta.
- Rosta hamburgerbröden lätt och servera burgarna på bröden. Portionera coleslawen ovanpå och servera.
Publicerat den
11 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar