Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Baconfylld kalkonfilé med ruccola- och papayasallad

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lättlagad och festlig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Strimla baconet och stek det knaprigt. Blanda bacon och crème fraiche. Skär en skåra i kalkonfilén och fyll med bacon- och crème fraicheblandningen. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det på båda sidor i stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 minuter. Köttet är klart när innertemperaturen är 65°. Skölj ruccolan och tärna papayan. Blanda ruccola och papaya i en skål och strö över rostade pumpafrön. Ringla över olja och pressa över lime. Skiva kalkonfilén och servera med ruccola- och papayasallad och ris

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.