En riktig festmiddag! Värmande och mättande med lyxigt mycket örter.
Instruktioner
- Skär ett snitt i sidan på filén och fyll den med örterna. Vik ihop filén, lägg rosmarinkvisten ovanpå och vira runt baconskivorna. Fäst med tandpetare eller bind ihop med ett bomullsgarn. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Stek filén tills den får fin färg runt om i en stekpanna. Efterstek i ugnen ca 50 minuter. Innertemperaturen ska vara 68 grader.
- Ta av de yttersta bladen på brysselkålen och låt koka nästan mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 minuter. Ansa även resten av grönsakerna, samt löken. Skär i mindre bitar och stek mjuka i olja. Krydda grönsakerna med salt och peppar. Lägg i brysselkål och timjan mot slutet av stekningen och låt steka med i någon minut.
- Koka ur stekpannan som filén legat i med vitt vin, grädde och kalvbuljong. Koka tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Servera kalkonfilén med grönsaker, sås, potatis och vinbärsgelé.
Publicerat den
23 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar