Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkongryta med bacon

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En god gryta i all sin enkelhet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva lök och klipp bacon i smala strimlor. Skär kalkonköttet i munsbitar. Stek lök och bacon i en stekpanna. Ta upp det och lägg det åt sidan medan du bryner kalkonköttet. Lägg tillbaka lök och bacon i stekpannan och krydda. Slå på crème fraiche. Blanda väl. Späd eventuellt med mjölk om du tycker det blir för tjockt. Jag brukar inte göra det. Blanda ner tomatpurén och pressa ner vitlöksklyftan. Låt allt puttra i 5 min.
  2. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
  3. Servera med ris, pasta eller pressad potatis.
  4. Jag tycker att det är godast med pressad potatis men det är ju en smaksak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.