Mycket vanligt förekommande rätt förr. Perfekt när man har rester av fisk eller kött.
Instruktioner
- Fräs smöret och mjölet, späd med den varma grädden. Koka sakta några minuter. Stuvningen ska vara ganska tjock.
- Hacka köttet fint i mixer. Blanda med stuvningen. Rör i kantarellerna och äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp stuvningen i en smord form. Pensla ytan med smält smör. Låt kallna.
- Dela den nu stela massan i bitar och forma till kroketter som på bilden. Rulla dem i mjöl, i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Låt kroketterna ligga i ett lager i kylen över natten.
- Gör såsen. Skölj kantarellerna, dela de stora. Stek kantarellerna i smöret till gyllene färg. All vätska ska koka in.
- Pudra över mjölet, rör om och häll i grädden. Rör om och låt såsen sakta koka i fem minuter. Smaka av med portvinet, salt och peppar.
- Fritera kroketterna i het olja tills de blir gyllenbruna. Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
- Servera kroketterna nyfriterade med svampsåsen och säsongens kokta grönsaker.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar