Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonmiddag á la pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Medan kalkonköttet steker hinner du göra i ordning tillbehören.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Pensla kalkonbröstet med pesta. Salta och lägg det i en ugnsäker oljad form tillsammans med tomaterna. Stek mitt i ugnen ca 30 min till 68 grader innertemperatur. Ta ut och låt köttet vila 10 min före tranchering, då kommer det att gå upp till 70 grader.
  2. Kärna ur oliverna, varva dem med mozzarellan på små spett. Ljumma dem ev på eftervärmen i ugnen, högst en minut.
  3. Blanda resten av peston med grädden, salta och ge blandningen ett uppkok. Koka pastan. Grovhacka basilikan. Blanda den nykokta pastan med pestosåsen den hackade basilikan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.