Alla kommer att älska denna lätta och goda quiche med kalkon och gruyère. Den gör lunchen till en fest.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa tills smuligt. Tillsätt cirka 2 msk kallt vatten till en fast deg. Tryck ihop degen och låt vila 30 minuter.
- Kavla ut degen och klä botten på en form, 24 cm i diameter. Kavla ut resten av degen. Skär ut remsor och täck kanten.
- Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter tills det är frasigt och lätt gyllene. Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.
- Blanda kalkonkött, salladslök, persilja, ost, grädde och ägg i en skål. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar och häll smeten i pajskalet.
- Grädda i ugnen cirka 30 minuter tills fast och gyllene ovanpå. Skär i bitar och servera den varm.
Publicerat den
28 september 2010
Skriv kommentar