Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonquiche

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Alla kommer att älska denna lätta och goda quiche med kalkon och gruyère. Den gör lunchen till en fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mjöl och margarin i en matberedare och mixa tills smuligt. Tillsätt cirka 2 msk kallt vatten till en fast deg. Tryck ihop degen och låt vila 30 minuter.
  2. Kavla ut degen och klä botten på en form, 24 cm i diameter. Kavla ut resten av degen. Skär ut remsor och täck kanten.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter tills det är frasigt och lätt gyllene. Ta ut pajskalet ur ugnen och låt det svalna.
  4. Blanda kalkonkött, salladslök, persilja, ost, grädde och ägg i en skål. Blanda väl. Smaka av med salt och peppar och häll smeten i pajskalet.
  5. Grädda i ugnen cirka 30 minuter tills fast och gyllene ovanpå. Skär i bitar och servera den varm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.