Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddstekt kalkon med rödlök och aprikoser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkon varför inte, detta är en mycket god kalkonrätt med lite smak på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda svartpeppar, ingefära, paprikapulver och rosmarin. Gnid in kalkonfilén med kryddblandningen och 1/2 tsk salt. Bryn filén i hälften av matfettet.
  3. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills kalkonfiléns innertemperatur är 70°C. Skala och skiva löken, strimla aprikoserna. Fräs löken i resterande matfett, tillsätt aprikoserna och matlagningsvin.
  4. Koka sakta utan lock i ca 20 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Skiva kalkonbröstet och servera det med lök, aprikoser och rostade rotfrukter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svandisros 4 november 2012

    Gud så gott det doftar! Ser verkligen fram emot att ta en tugga!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.