Kalkon varför inte, detta är en mycket god kalkonrätt med lite smak på.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda svartpeppar, ingefära, paprikapulver och rosmarin.
Gnid in kalkonfilén med kryddblandningen och 1/2 tsk salt. Bryn filén i hälften av matfettet.
- Lägg den i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 50 minuter eller tills kalkonfiléns innertemperatur är 70°C.
Skala och skiva löken, strimla aprikoserna. Fräs löken i resterande matfett, tillsätt aprikoserna och matlagningsvin.
- Koka sakta utan lock i ca 20 minuter.
Smaka av med honung, salt och peppar.
Skiva kalkonbröstet och servera det med lök, aprikoser och rostade rotfrukter.
Publicerat den
29 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gud så gott det doftar! Ser verkligen fram emot att ta en tugga!