Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonrullader med ost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkonrullader med örtrisfyllning serverade med en smakrik och saftig tomatsås. Detta är en kombination som får gästerna att jubla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt paketets anvisningar. Skölj örterna och ruccolasalladen. Hacka bladen fint.
  2. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt örterna och ruccolasalladen. Låt ört- och salladshacket mjukna i matfettet. Häll sedan ner blandningen i riset. Blanda väl. Krydda med salt och peppar.
  3. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt tomaterna, krossa dem och blanda väl med löken. Krydda med provensalska kryddor, salt och peppar. Låt sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och/eller torka av schnitzlarna. Salta och peppra på båda sidor och lägg ut dem på ett arbetsbord. Fördela risblandningen ovanpå schnitzlarna, rulla ihop, använd köttstickor, köksgarn eller tandpetare att fästa med.
  5. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna. Bryn rulladerna runt om. Skiva osten. Häll tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg ner rulladerna i formen. Täck med osten. Stek i ugnen i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.