Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonschnitzel med lime

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna färgglada och smakrika rätt är fantastiskt snabblagad, vilket gör den till den perfekta vardagsmaten. Laga och njut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta av limen och riv skalet grovt. Pressa ur saften. Skölj vårlökarna och hacka dem fint. Stöt pepparkornen i en mortel.
  2. Tryck till eller banka ut kalkonschnitzlarna så att de blir riktigt tunna. Blanda honung och senap. Salta schnitzlarna och stryk sedan på senap och honung.
  3. Hetta upp oljan till medelvärme i en stor stekpanna. Stek schnitzlarna 3 minuter på varje sida. Ta upp dem ur stekpannan, täck över dem med aluminiumfolie och ställ in i ugnen så att de håller sig varma, 50 grader ca.
  4. Bryn löken i stekpannan 2-3 minuter. Häll över limesaften och kycklingfonden. Rör om och sjud upp. Blanda ner limeskalen och smaka av med salt och de stötta pepparkornen.
  5. Lägg upp kalkonschnitzlarna på ett uppvärmt fat och droppa över lite limesås. Garnera med lime och servera med lite sås bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.