Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonspett på kinesiskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkonspett med svamp, zucchini och paprika som marineras i en chili- och bönsås. Supergott. Kinesisk chili- och bönsås finns på den asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken eller i asiatiska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär zucchinin i 16 tjocka skivor. Skölj och kärna ur paprikan och skär den i 16 bitar. Skär kalkonfilén i lagom stora munsbitar, som är ungefär lika stora, och lägg dem i en skål som inte är av metall.
  2. Tillsätt chili- och bönsåsen och blanda väl så att köttet täcks av sås. Täck över med plastfolie och kyl minst tre timmar. Vänd köttet då och då.
  3. Ta ut kalkonköttet ur kylen 30 minuter innan det ska tillagas. Blötlägg 8 träspett cirka 30 minuter så att de inte fattar eld under tillagningstiden.
  4. Varva tre kalkonbitar med två bitar zucchini, två bitar paprika och två svampar på varje grillspett till åtta färdiga grillspett.
  5. Hetta upp grillen eller ugnens grill och pensla spetten med resten av marinaden. Grilla 8-10 minuter, vänd då och då, tills kalkonköttet är gyllene och genomstekt. Lägg spetten på ett fat och strö över koriander före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.