Kalkonkött är både magert och lättlagat. Denna läckra kalkonstek är inspirerad av medelhavsköket och ger den vanliga söndagssteken stark konkurrens.
Instruktioner
- Borsta potatisen ordentligt under rinnande kallt vatten och skär den i klyftor. Skala schalottenlöken och skär i fjärdedelar. Skär fjärdedelarna i bitar ca ½ cm stora. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt.
- Skiva oliverna. Skala 1 citron med kniv så att även den vita hinnan följer med. Halvera den skalade citronen och skär halvorna i tunna skivor. Pressa den sista citronhalvan.
- Blanda potatis, schalottenlök, vitlök, oliver, citronskivor, rosmarin, salt och svartpeppar i en stor skål. Lägg blandningen i en stor ugnsfast form eller braspanna. Häll över vitt vin och citronsaft och fyll på med vatten så att potatisen knappt täcks. Droppa över grädden.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort skinnet från kalkonen. Salta och peppra och lägg kalkonen ovanpå potatisen. Stek i ugnen 90 minuter. Ös kalkonen var 15:e minut med vinskyn. Om löken eller potatisen blir brun på ovansidan vid slutet av tillagningen, rör försiktigt om i formen.
- Ta ut kalkonen ur ugnen och skär den i skivor längs benet. Lägg upp på förvärmda tallrikar tillsammans med potatisen. Servera.
Publicerat den
2 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar