Kalkonstek med honung och vitlök

...servera denna delikata rätt med krämig potatisgratäng...och goda tillbehör.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kalkon
Kalkonstek med honung och vitlök
Källa: Foto: Stefan Larsson Exakta Media & Recept: www.ingelstakalkon.se
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 benfritt kalkon ovanlår, ca 1kg
½ dl flytande honung
½ dl olja
2 msk kinesisk soya
3 st vitlöksklyftor, hackade
2 tsk citronsaft
1 msk salvia
1 msk rosmarin

Crema di Balsamico

Betyg (0 röster)
Visningar:
12995
Sparat:
97

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden.
Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader.

Ös steken ett par gånger under tiden.

Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis eller med krämig potatisgratäng.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
av Queenie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.