Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonstek med honung och vitlök

 
Skriv ut

...servera denna delikata rätt med krämig potatisgratäng...och goda tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader.
  4. Ös steken ett par gånger under tiden.
  5. Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis eller med krämig potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.