Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonwok med glasnudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingefära, soja och sesamfrön sätter smak på den här lättlagade wokrätten med magert kalkonkött. 283 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta sesamfröna i en torr wok- eller stekpanna. Lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg glasnudlarna i en skål med hett vatten och låt dem dra 20 minuter. Skär kalkonköttet i smala strimlor.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Halvera purjolöken på längden, skölj ordentligt och skär i tunna strimlor.
  3. Hetta upp solrosoljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök och hackad ingefära och fräs under omrörning. Lägg i köttet och bryn det runtom, ca 2 minuter.
  4. Tillsätt morötter och purjolök och fräs cirka 1 minut. Tillsätt 1 msk soja och 1 msk vatten, lägg på locket och låt fräsa 7 minuter. Salta och peppra. Ta upp grönsaker och kött ur pannan.
  5. Låt nudlarna rinna av. Hetta upp sesamoljan och resten av sojan i woken och fräs nudlarna under omrörning. Blanda ner grönsaker och kött. Tillsätt koriander eller persilja, blanda och låt allt bli varmt. Strö över sesamfröna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.