Ingefära, soja och sesamfrön sätter smak på den här lättlagade wokrätten med magert kalkonkött.
283 kcal/portion
Instruktioner
- Rosta sesamfröna i en torr wok- eller stekpanna. Lägg över dem på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg glasnudlarna i en skål med hett vatten och låt dem dra 20 minuter. Skär kalkonköttet i smala strimlor.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Halvera purjolöken på längden, skölj ordentligt och skär i tunna strimlor.
- Hetta upp solrosoljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i lök, vitlök och hackad ingefära och fräs under omrörning. Lägg i köttet och bryn det runtom, ca 2 minuter.
- Tillsätt morötter och purjolök och fräs cirka 1 minut. Tillsätt 1 msk soja och 1 msk vatten, lägg på locket och låt fräsa 7 minuter. Salta och peppra. Ta upp grönsaker och kött ur pannan.
- Låt nudlarna rinna av. Hetta upp sesamoljan och resten av sojan i woken och fräs nudlarna under omrörning. Blanda ner grönsaker och kött. Tillsätt koriander eller persilja, blanda och låt allt bli varmt. Strö över sesamfröna och servera.
Publicerat den
9 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar