En smakfylld kontrast mellan vattenkrasse, mango och kryddigt basmatiris. Man kan byta vattenkrasse mot olika späda och krispiga salladsblad eller ruccola.
Instruktioner
- Rör ner saffranet i den heta buljongen och ställ åt sidan.
- Hetta upp 2 msk av oljan i en stekpanna. Lägg i det strimlade kalkonköttet och schalottenlöken. Sautera (stek hastigt) i 3-4 minuter så att allt bryns och får lite färg.
- Hetta under tiden upp resten av oljan i en teflonbehandlad stekpanna, lägg i riset och stek under omrörning i 1 minut.
- Lägg i kardemummakapslar, kryddnejlikor och kanelstång och låt riset svalna. Blanda majonnäs och currypasta och bred på brödet.
- Rör ner cashewnötterna i riset och lägg en fjärdedel av risblandningen på varje bröd och toppa med mangobitar och vattenkrasse.
- Rulla ihop bröden med fast hand så att fyllningen hålls på plats och skär varje rulle i två bitar. Om rullarna ska tas med på en picknick är det bara att slå in dem i plastfolie.
Publicerat den
11 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar