Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinmarinerad fläskfile med kall sås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till en buffé kanske eller en krämig potatisgratäng eller ....

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och fett. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en dubbel plastpåse. Lägg fläskfilén och knyt till påsen. Låt påsen ligga ca 5 timmar i kylskåpet.
  2. Ta fram filén, torka av den väl. Bryn filén runt om i lite matfett, salta och peppra. Sänk värmen och låt filén eftersteka under lock på svag värme ca 15-20 minuter. Låt filén kallna.
  3. Rör samman creme fraiche med mango chutney. Späd med mjölk till lagom tjock sås. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva filén i tunna skivor, lägg den på ett uppläggningsfat. Häll lite av såsen över filén, bjud resten av såsen separat till. Skiva ev. exotiska frukter och lägg dem bredvid på fatet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 12 december 2010

    mmmm, helt underbart gott. Åt detta med klyftpotatis och det passade jättebra till både sås och ett väldigt mört och smakrikt kött Tack:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.