Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall Skink & Gurkpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På förskolan brukar vi ha "Matafton" i november då alla föräldrar bjuder varandra och oss personal på mat, knytkalas med andra ord. Vid ett sådant tillfälle blev vi bjudna på denna mycket goda paj.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 225 grader. Margarin mixas lätt med vetemjölet. Tillsätt filmjölken som mixas lite till med den rivna osten. Kläm ut degen i en pajform med mjölade fingrar. Grädda i ugn ca 15 minuter. Låt pajen svalna. Blanda ihop tärnad-finhackad rökt skinka, gurka, creme fraiche och Italiensk salldskrydda. Fyll pajen med röran. Strö över lite Italiensk salladskrydda. Pajbotten kan man förbereda och frysa in. Godast blir pajen när den fått dra länge. Låt den stå i kylen men ta fram den en stund innan den skall förtäras så att den inte är alltför kall och bastant. Mycket gott! Perfekt som sommarmat. Buffémat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Andreak 15 mars 2010

    Går det att förbereda heal pajen dagen innan den ska serveras?

  • cskildebrant 30 mars 2010

    Hej! Jag har gjort den här pajen många gånger och jag tycker den bara blir godare om den står en dag, då är den inte så kompakt. Mycket matig och god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.