Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heltstekt fläskytterfilé Heltstekt fläskytterfilé
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Laga den på låg temperatur för att den ska bli saftig. Låt den vila minst 10 minuter i ugnsfolie.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125-150°
  2. Putsa fläskytterfilén. Krydda den med salt och svartpeppar eller med valfria kryddor.
  3. Stek den runt om i en stekpanna.
  4. Lägg fläskytterfilén på ett galler över en långpanna.
  5. Sätt en digital ugnstermometer i den tjockaste delen.
  6. Grädda i ugnen tills temperaturen visar 65°.
  7. Vispa ur stekpannan med lite vatten och spara till sås. Spara skyn till såsen.
  8. Låt den färdiga fläskytterfilén vila minst 10 minuter i ugnsfolie. Skär den i skivor.
  9. Använd skyn till att göra en god sås.
  10. Servera fläskytterfilén varm eller kall.
  11. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • samson 28 februari 2009

    Hejsan! Tycker bara det hade varit trevligt med en ungefärlig anvisning om hur lång tid den ska vara i ugnen. Så man vet innan man ger sig på rätten så att säga. MVH /Samson

  • Cardyr 4 mars 2009

    Prövade detta recept i helgen , det blev jätte gott , inte torrt, jag kan dessutom tipsa om att med lite soltorkade tomater , Mozarellaost emellan dom färdigskurna kött skivorna och knaperstekta baccon bitar över alltihop så höjer du upp detta ändå mer. Gott och festligt!

  • sparta 2 augusti 2009

    Tack för receptet ,det blev mycket gott !

  • gunsan41 29 augusti 2009

    varför ska alla förstöra maten med baccon :-(

  • Catox9 13 november 2009

    Det här var precis vad jag letade efter! Hade gärna haft en ungefärlig tid men det löser sig nog.. Detta blir det till middag ikväll, får se om det går att få till en bild sen..

  • zallelito 11 april 2010

    Det här blev jättegott. Jag hade inne den i 125gr i 40 minuter så får ni en ungefärlig tid

  • jollo10 21 augusti 2010

    Blir den rosa i mitten eller?

  • tultas 9 oktober 2010

    den blev jätegod tack för tipset

  • Disen 31 oktober 2010

    Mycket gott och enkelt. Köttet blev verkligen mört. Full pott. Tack för receptet.

  • oweaxe 29 september 2011

    Jätte gott! Det blev verkligen en lyckad middag. Tack för tipset

  • evelinaandersson 23 september 2012

    Sjukt gott! ett utav de godaste köttet jag ätit, blev jätte saftigt och fint! jag skar även små jack i filén och stoppade i vitlöksskivor. tack så mycket för receptet :)

  • HaltFingal 23 oktober 2013

    Helt sagolik. Toppklass! Det är så här man gör. :D

  • Sweli 17 februari 2014

    Super gott! Det är ett recept jag gör gärna om flera gånger! Tack för tipset

  • hansi12 22 mars 2014

    Fantastiskt saftigt och gott. Rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.