Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kallmarinerad kycklingfilé med basilikasås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Superenkelt och vansinnigt gott tillsammans. Skall marineras över natten. Servera gärna med klyftpotatis och ungsstekta grönsaker, kall sallad och chiabatabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingfiléerna - steks i ugn : 200 grader 30-40 minuter Lägg kycklingen med marinaden i en plastpåse över natten
  2. Basilikasås: Mixa basilika, olivolja, salt och peppar mycket ordentligt. Rör sedan ned youghurten til en slät grön sås. Låt stå kallt ett tag innan serveringen. Dekorera med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sivan-besse 18 februari 2009

    Jag gjorde kycklingen till nyår. Den blev väldigt omtyckt av alla. Det blev även bra att byta ut kyckling mot fläskfilé. Jag gjorde båda varianterna. Det är även bra med kallskuret så man kan förbereda dagen innan. Däremot så gjorde jag inte basilikasåsen utan Tsatziki och "Mormors goda sås". Mormors goda sås har jag också hittat här på matklubben. Jag kommer garanterat att göra om detta.

  • bompen 12 juni 2009

    Severade kycklingfilén på en studnetmottagning. Gästerna tyckte den var jättegod.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.