Den enda sås jag dippar ostbågar i, men också utmärkt som dipp till bröd och grönsaker, samt som kall sås till kraftig mat som grillat eller stekt kött och ex lax.
Instruktioner
- Alla proportioner är ungefärliga och beror på tycke och smak, men ingredienslistan ger ett utgångsläge.
- Häll upp gräddfilen/yoghurten i en lagom stor dip- eller såsskål och krydda med lite salt och något mera peppar, rör om. Tillsätt de blöta ingredienserna inklusive vitlöken och rör ihop.
- Hacka till sist några färska basilikablad och rör ner i såsen. Smaka av och tillsätt ev. lite mera salt och/eller peppar.
- Ställ gärna såsen svalt och täckt med plastfolie i några timmar - smaken kommer att växa och såsen blir fylligare ju längre den står. Vill man ha en fullt utvecklad sås bör man göra den dagen innan den ska användas.
Publicerat den
22 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god sås till grillat kött!
Jättegod! Hade såsen till lax och färskpotatis. Ska göra den till helgens grillning!