Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall inkokt lax

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Enkel och god laxrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala lök och morot, skär i skivor. Lägg i en kastrull med övriga ingredienserna till lagen. Låt koka upp.
  2. Lägg laxen i en djup form. Häll på lagen så den täcker. Täck med folie och låt dra i 10 minuter. Kontrollera att laxen är klar. Låt den kallna i lagen i kylen.
  3. Blanda sås ingredienserna.
  4. Servera laxen med potatis, sås och pressgurka.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mykolo 10 juni 2008

    Supergod lax som jag verkligen kan rekommendera.

  • Fli-san 7 april 2012

    Hej! Jag testar detta idag och tror det blir gott men hur mycket lök ska det vara? Jag tog 1 liten gul lök ..

  • Mistys 10 april 2012

    Lite för tam lag enligt mig. Fick öka på lite i kryddningen. Enligt mitt gamla recept ska lax aldrig koka när man gör inkokt lax så jag la bara ner min lax i lagen, drog kastrullen från plattan och lät den svalna i den under natten. Gav en mycket mjäll och fin lax, perfekt \"kokt\". Eftersom jag ökade på kryddningen och också lät lagen koka ca 5 min innan laxen åkte i smakade den superbra tillslut.

  • lennali 11 april 2012

    Kanske har jag skrivit lite konstigt, men i receptet står det att lagen ska kokas inte laxen :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.