Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall laxpaj

(1 kommentar)  
Kall laxpaj Kall laxpaj
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En härlig laxpaj som passar bra som förrätt eller till vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Kör vetemjöl, smör och bakpulver i matberedaren. Tillsätt vatten så att du får en fin deg. Kavla ut degen och flytta den till en smord pajform. Grädda i 15-20 minuter. Låt pajskalet kallna.
  2. Fyllning: Rör ihop creme fraich, kryddor och lök. Bre ut creme fraiche-blandningen i det avsvalnade pajskalet. Strö över dill och purjolökshacket. Garnera pajen med ägg, hackad purjo, laxrosor och lite dill. Pajen på bilden är gjord i en mindre form, då blir det över till en portionspaj också.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 7 februari 2009

    God och fräsch paj som passar till buffé. Vi åt den på personalfesten och den var mycket uppskattad. Jag blandade i keso i creme fraichen för att göra den lite fylligare! Kommer säkerligen att göra den igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.