- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En härlig laxpaj som passar bra som förrätt eller till vickning.
Instruktioner
- Pajdeg:
Kör vetemjöl, smör och bakpulver i matberedaren.
Tillsätt vatten så att du får en fin deg.
Kavla ut degen och flytta den till en smord pajform.
Grädda i 15-20 minuter.
Låt pajskalet kallna.
- Fyllning:
Rör ihop creme fraich, kryddor och lök.
Bre ut creme fraiche-blandningen i det avsvalnade pajskalet.
Strö över dill och purjolökshacket.
Garnera pajen med ägg, hackad purjo, laxrosor och lite dill.
Pajen på bilden är gjord i en mindre form, då blir det över till en portionspaj också.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och fräsch paj som passar till buffé. Vi åt den på personalfesten och den var mycket uppskattad. Jag blandade i keso i creme fraichen för att göra den lite fylligare! Kommer säkerligen att göra den igen!