Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräft- och laxpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En paj som passar bra till kräftskivan, buffén, helg eller vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Kör smör och mjöl i matberedare till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt och kör till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  3. Strimla laxen och häll av spadet från kräftstjärtarna. Fördela lax och kräftor i pajskalet tillsammans med riven västerbottensost.
  4. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll över. Grädda ca 20-25 minuter. Garnera med lite kräftstjärtar och limeklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MaddeDavidsson 1 mars 2011

    Provade nyss detta recept! Blev super gott =) Hade även i lite dill =)

  • IdaKonig 21 mars 2014

    Äter inte skaldjur men gjorde denna till sambon o han avgudar den :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.