Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall fläskfilé med timjan

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kall fläskfilé som går att förbereda dagen innan. Passar till buffébordet och som plockmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av filéerna och hetta upp en stor stekpanna. Lägg i en smörklick och sedan den båda köttbitarna. Bryn dem runt om och krydda ordentligt med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt köttbitarna puttra cirka 15 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp dem och låt svalna.
  2. Skiva filén i 2 mm tunna skivor och rada upp dem tätt på ett fat med kant. Häll över vitt vin, vatten, lagerblad och timjan. Förvara i kylen några timmar eller till nästa dag.
  3. Droppa eventuellt citron över.
  4. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.