- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En underbart god och krämig potatissallad som med fördel görs på färskpotatis. Går naturligtvis att göra även på vinterpotatis, men jag tycker det blir godast med små färskpotatisar.
Instruktioner
- Tvätta färskpotatisen, koka den och låt kallna.
- Gör under tiden den krämiga såsen:
Blanda samman gräddfil och majonnäs i en stor skål som rymmer hela potatissalladen.
Rör ner senap och kryddor.
Blanda i den finhackade gräslöken.
Smaka av, tillsätt ev mer dijonsenap, salt och peppar efter tycke och smak.
- När potatisen är kall:
Skär potatis, gurka och rädisor i mindre bitar.
Hacka purjolöken.
Blanda ner allt i den krämiga såsen och rör om.
- Ställ i kylen och låt alla smaker gosa ihop sig, gärna över natten. Servera kall.
- Denna potatissallad kan med fördel göras dagen innan den skall serveras. Förvara i kylskåp med lock eller täck med plastfolie.
Publicerat den
19 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar