Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljummen färskpotatissallad med senapsvinägrett

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fräsch och matig potatissallad med sommarkänsla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen väl och koka den nätt och jämnt mjuk i saltat vatten.
  2. Dela eventuellt potatisen och lägg i en stor skål.
  3. Koka upp saltat vatten. Lägg i halverade sockerärter och haricots verts. Låt koka upp och skölj i kallt vatten. Blanda bönor och ärter med potatis och kapris.
  4. Häll vatten, vin, och lök i en liten kastrull och koka upp. Sjud 1 minut utan lock. Mixa med senap och limejuice. Häll till sist i oljan, lite i taget, smaka av med salt och peppar. Vänd ihop dressingen med potatissalladen.
  5. Servera med rökt makrill eller strömming eller grillat kött.
  6. Näring/portion: 346 kcal, 23 g fett, 5 g protein, 27 g kolhydrater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.