Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad Lax med spännande potatissallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En ovanlig sallad men ack så god. Syrlig sås och lax gör sig utmärkt till. Kan varieras onändligt, byta ut gräslöken mot persilja, lägga till bönor, dubblera osten, tillsätt oliver och kapris. Varför inte prova att strö över rostade pinjenötter. Smaklig måltid

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten i micron. Blanda balsamvinäger, spenat och senapsfrön i botten av en bunke. Skala löken, dela på hälften och skär tunna skivor. Låt löken ligga och dra åt sig i blandningen i några minuter.
  2. Skär potatisen i rätt stora bitar och blanda ner. Skär fetaosten i kuber och de soltorkade tomaterna i strimlor. Ringla över oljan.
  3. Halvera tomaterna och finhacka salladen. Strö över hälften av gräslöken, grovt hackad. Blanda ner vitlöksklyftorna.
  4. Lägg upp på ett vackert fat.
  5. Grilla laxen snabbt i två minuter till den är fint rosa inuti och fint yta. Dra isär lätt och servera ovanpå salladen
  6. Blanda alla ingredienser till såsen och servera den kall till.
  7. Garnera med resten av gräslöken och citron.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • arvidludvig 20 maj 2011

    Ser jättegott ut ska pröva i helgen./elsie

  • biggan1 17 maj 2012

    Såsen är verkligen god. Potatissalladen är också god men såsen mmmmmmm. Tillsammans med honungsmarinerad lax också från matklubben.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.