Pajer är utmärkt bjudmat. Passar att servera på en buffé. Det är även en perfekt bjudrätt när man har ont om tid.
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, matfett och vatten i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Låt den ligga en liten stund i kylskåpet.
- Kavla ut degen till en fyrkantig platta, ca 24x24 cm. Vik den i 3 delar. Vrid degen ¼ varv. Vik den på nytt i 3 delar. Upprepa utkavling och vikning ytterligare 2 gånger. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter.
- Kavla ut degen till en rektangulär platta och lägg den i en form 20x28 cm med löstagbar botten. Degen ska täcka bottnen och kanterna. Lägg en remsa av ugnsfolie ovanpå kanterna, så sjunker de inte ner under gräddningen.
- Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200º, ca 10 minuter. I varmluftsugn, 175º, 12-15 minuter. Ta försiktigt bort folieremsan. Grädda ytterligare 15 minuter. Låt pajskalet kallna innan det lossas från formen.
- Skala räkorna. Häll av spadet på krabban, ta bort ev broskbitar.
- Blanda samman ingredienserna till fyllningen strax innan den ska läggas i det kalla pajskalet.
- Garnera pajen med citron, några oskalade räkor och fräscha dillkvistar.
Publicerat den
18 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta är en supergod paj!!!