Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kall basilikasoppa med räkor

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Uppfann denna härligt svalkande och lätt krämiga basilikasoppa nu i Pingsthelgen. Solen sken och det var 23 grader varmt, så jag kände inte för att stå vid spisen.

Ingredienser

Instruktioner

Dra bladen från basilikastjälkarna, och spar bladen till senare. Skär stjälkarna i mindre bitar och lägg i en mixer ihop med skalad vitlök och rensad delad paprika. Mixa ihop till en flytande slät soppa. Blanda crème fraiche med majonnäs i en skål och rör ner det mixade. Smaka av med örtsalt och svartpeppar, ställ skålen i kyl ca 1 timme så smakerna går ihop. Skär basilikabladen i mindre bitar och rör ner strax före servering, smaka av om det behövs mer kryddor. Servera soppan toppad med räkor och några hela basilikablad. Rostat bröd och ost passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.